Czy tradycyjna polska kuchnia rzeczywiście opiera się na mięsie? Gościem DeGustacji jest Marta Dymek
Marta Dymek, Aga Kozak; Zdjęcia: Adam Rosołowski; Montaż: Barbara Bielecka
26.05.2017
21:24
- Wszyscy tak bardzo kurczowo trzymają się myśli, że ich kuchnia jest mięsna, i że mięso lubią, a nagle ktoś im proponuje coś zupełnie innego - gościem DeGustacji jest Marta Dymek, autorka poczytnego bloga i książek o kuchni roślinnej, m. in. bestsellera 'Jadłonomia. Kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan'. W księgarniach wylądowała właśnie 'Nowa Jadłonomia - roślinne przepisy z całego świata', w której autorka stara się w przystępny sposób zachęcić czytelników do wypróbowania niepowtarzalnych smaków kuchni wegańskiej.
Więcej na ten temat:
#wideowyborczej,
cucina povera,
DeGustacja,
dieta wegańska,
Jadłonomia,
jedzenie,
kuchnia polska,
kuchnie świata,
Marta Dymek,
mięso,
natto,
Nowa Jadłonomia,
przepisy,
tofu,
wideo wyborcza