Tom Kerridge to popularny w Wielkiej Brytanii mistrz kulinarny, który tuż przed 40. rokiem życia postanowił się rozprawić się z nadwagą. Ważył wówczas 190 kilogramów. Jak jednak schudnąć, jeśli nie tylko zawodowo jest się związanym z przygotowaniem jedzenia, ale przede wszystkim ceni się w nim to, co najważniejsze: smak i poczucie szczęścia, jakie ono daje? Kerridge postanowił opracować nie tylko na swój użytek dietę, która przede wszystkim będzie też źródłem endorfin.
Aga Kozak rozmawia z Kasią Błażejewską-Stuhr o diecie opartej na dopaminie. To kluczowa substancja towarzysząca sygnałom nerwowym w ośrodku przyjemności w mózgu. Jakie składniki wchodzą w skład diety szczęścia? I jakie sekrety kryją w sobie zielone warzywa?

Tym razem najnowszy odcinek 'Momentu równowAgi' został zrealizowany w 'wegamama' - wyjątkowej wegańskiej restauracji, w której nacisk kładziony jest na zdrowe, pożywne dania, łączące najlepsze regionalne produkty z azjatyckimi inspiracjami. To właśnie tutaj powstają pełne barw i aromatów potrawy z wysokiej jakości składników roślinnych, do których przepisy zostały przywiezione z najdalszych zakątków świata.
Więcej
    Komentarze
    Niestety i dla mnie też. Szkoda, że nie mogę pochłaniać naturalnej dopaminy, po tej chemicznej mam straszne uczulenie. A jednak nie jestem ani specjalnym smakoszem ani nie lubię takiego skupienia na jedzeniu. Szkoda.
    już oceniałe(a)ś
    3
    0
    Kilometrowe listy składników. Nie dla mnie, zdecydowanie.
    już oceniałe(a)ś
    2
    0
    `