Po wojnie w tej samej lokalizacji mieścił się sklep mięsny. Dziś, w pewien sposób, tradycja jest kontynuowana. - Na początku nie wiedzieliśmy, co znajdowało się w tym miejscu. Lokal przejęliśmy po klubokawiarni dla dzieci. Dopiero sąsiadka z góry powiedziała nam, że po wojnie w tym samym miejscu znajdował się sklep mięsny - przyznają Paweł Suwała i Piotr Szczęsny, właściciele Mięsny Deli & Bistro w Warszawie. W ich restauracji można kupić mięsa najwyżej jakości. Sami podkreślają, że w obecnych czasach każdy zapomniał, jak smakuje prawdziwy kurczak czy wieprzowina. Pomimo charakteru lokalu przychodzą do niego nie tylko mięsożercy. Wśród gości są m.in. fleksitarianie i wegetarianie. - Chcemy łączyć wspaniałe kawałki wieprzowiny i wołowiny z dużą ilością sezonowych warzyw - mówią. Paweł Suwała wraz z Piotrem Szczęsnym stworzyli miejsce unikatowe. Jak im się to udało? Zobaczcie rozmowę Agi Kozak.
Więcej
    Komentarze
    Zaloguj się
    Chcesz dołączyć do dyskusji? Zostań naszym prenumeratorem
    `