Gościnność to przepis na sukces każdego restauratora. Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski gośćmi "DeGustacji"

Aga Kozak, zdjęcia: Paweł Głogowski; montaż: Katarzyna Dworak; (mw)
14.04.2018 14:00

Gościnność to nie tylko szczera chęć ugoszczenia kogoś. Dla branży gastronomicznej to kręgosłup bez którego restauracje nie mają szansę, by konkurować na rynku. Mimo, że to jedzenie jest głównym powodem dla którego idziemy do restauracji, to wracamy przede wszystkim dlatego, że zostaliśmy ugoszczeni przez obsługę - to przesłanie, które mają dla całej branży Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski, autorzy książki 'Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii'. W rozmowie z Agą Kozak zdradzają, co skłoniło ich by podzielić się wieloletnimi doświadczeniami w gastronomii. Jakie są podstawy pracy z gośćmi? Jaki jest idealny przepis na komunikację z personelem? Jakie cechy powinien mieć kelner idealny? Tego wszystkiego dowiecie się w najnowszej 'DeGustacji'!

Więcej tematów
Wiadomości z kraju
Wiadomości ze świata
Tylko Zdrowie
Sport
Kultura
Gospodarka