Od zeszytu z przepisami po książkę kulinarną z naturalnymi zdjęciami. Same dobre rzeczy od Patrycji Doleckiej

Patrycja Dolecka, Aga Kozak; Zdjęcia: Paweł Głogowski, Igor Nizio; Montaż: Katarzyna Dworak
27.01.2018 11:45

'Trufla. Same dobre rzeczy' to książka kucharska, która chociaż powstawała przy użyciu współczesnej techniki, to duchem jest wytworem świata analogowego. Patrycja Dolecka składa nią hołd nie tylko tradycjom kulinarnym Polski, ale przede wszystkim swoim dziadkom. To też dzięki nim autorka jednego z najstarszych polskich blogów kulinarnych mogła od początku do końca przygotować książkę z tradycyjnymi polskimi przepisami i z jej własnymi zdjeciami, na których nic nie jest udawane. - Czasem wstydzimy się powiedzieć, że jemy rosół, bo modny jest teraz ramen. Ale przecież nie mamy się czego wstydzić, jeżeli chodzi o naszą kuchnię - mówi w rozmowie z Agą Kozak.
Rozmowa z Patrycją Dolecką odbyła się we wnętrzu i dzięki uprzejmości warszawskiej restauracji 'Bułkę przez bibułkę'.

Więcej na ten temat: DeGustacje, książki kulinarne, trufla
Więcej na ten temat: DeGustacje, książki kulinarne, trufla
Więcej tematów
Wiadomości z kraju
Wiadomości ze świata
Tylko Zdrowie
Sport
Kultura
Gospodarka