"Gefilteria", czyli powrót do zapomnianego jedzenia - Jeffrey Yoskowitz i Liz Alpern gośćmi "Degustacji"

Aga Kozak, zdjęcia: Marcin Urban, montaż: Katarzyna Dworak i Katarzyna Szczepańska
05.11.2017 14:00

Choć mieszkają w USA, mają polskie korzenie i jak sami mówią, gdy przyjeżdżają do Polski, czują się tu jak w domu. W najnowszej 'Degustacji' Jeffrey Yoskowitz i Liz Alpern, założyciele 'Gefilterii', zdradzają, gdzie leży granica między kuchnią polską a żydowską, oraz udowadniają, że tradycyjne dania aszkenazyjskie nie muszą być nudne. Goście Agi Kozak, z którymi spotkała się w Menora Info Punkt, miejscu idealnym na warsztaty kulinarne, opowiadają o tym, dlaczego sięgnęli po przepisy na potrawy, które wiele osób oceniało jako wręcz niejadalne. Im udało się jednak sprawić, że teraz są atrakcyjne, hipsterskie, a nawet pociągające. Zapraszamy do obejrzenia najnowszej 'Degustacji'.

Więcej tematów
Wiadomości z kraju
Wiadomości ze świata
Tylko Zdrowie
Sport
Kultura
Gospodarka