Przepisy na "Domowe nalewki, wódki i likiery"

Ajerówka, miętówka, pigwówka... Niepowtarzalny smak, aromat i lecznicze właściwości domowych nalewek nie potrzebują reklamy. Już Hipokrates, słynny grecki lekarz, używał mieszanek ziół z alkoholem i miodem jako panaceum na różne dolegliwości. Głosił dewizę, że "przyroda jest lekarzem dla wszystkich chorób".

Polacy szczególnie zasłużyli się w doskonaleniu produkcji nalewek. Receptury na domowej roboty nalewki i likiery były pilnie strzeżone i przekazywane z pokolenia na pokolenie. Dzięki temu stały się naszą specjalnością. Coraz częściej próbujemy wracać do tradycji, odświeżając stare, domowe przepisy. Zapraszamy do lektury książki i oczywiście wypróbowania naszych receptur.

Format 120 x 210. Oprawa: miękka.

Przepisy na "Domowe wina, miody i piwa"

Wino z bananów? Czemu nie. Mamy na to dowód, a raczej przepis w naszej książce. A ponadto kilkadziesiąt przepisów na wspaniałe, aromatyczne domowe wina z jeżyn, malin, czereśni, rozgrzewające miody, a wśród nich wyborny trójniak pana Zagłoby i orzeźwiające piwa (to nie takie trudne). W książce ponadto: praktyczne porady i ciekawostki dla początkujących przetwórców.

I dla niecierpliwych - kilka pomysłów na poncze - orzeźwiającą sangrię na lato i grzaniec na mroźne zimowe dni.

Format 120 x 210. Oprawa: miękka.

Sprzedaż dodatku zakończona.

 

Inne dodatki można zamówić w Dziale Sprzedaży Wysyłkowej pod numerem telefonu 801 130 000 (opłata zgodnie z taryfą operatora) lub (22) 555 44 00 oraz w Kulturalnym Sklepie .

Komentarze