Paweł Głogowski; Montaż: Katarzyna Dworak; Realizacja: Izabela Szyszka
-
Królewskie dania na świątecznym stole - szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie gościem "Degustacji"
Dziś świąteczny odcinek "Degustacji" z Maciejem Nowickim, szefem kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie. Dowiecie się jak przygotować...
23-12-2017 13:00 -
Jak przygotować świąteczną zupę? Przepis szefa kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
Zupa migdałowa z pistacjami
20-12-2017 11:24
Receptura na 4 osoby
2 garści migdałów
80 g ryżu
100 g łuskanych, niesolonych pistacji
100 g wytrawnego piernika
1 litr mleka
szczypta szafranu
2 łyżki miodu
sól... -
Jak przygotować wigilijnego karpia? Przepis szefa kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
Karp po polsku na Wigilję
18-12-2017 17:00
Receptura na 4 osoby
4 dzwonki karpia po 150 g
200 g niepłukanej kapusty kiszonej
600 g korzenia pasternaku
80 g masła
70 g cukru brązowego
200 ml śmietanki 36%
1...